Februar 2022
GRUNDEJERFORENINGENS HISTORIK
Kronologisk overblik over begivenheder i grundejerforeningens historie:
1968
Grundejerforeningen etableres på en stiftende generalforsamling på Skt. Klemens Skole den 18/11 1968
I henhold til vedtægterne er foreningens formål at varetage grundejernes interesse i vej- og kloakforhold for de private fællesveje og andre forhold.
25 beboere var fremmødt til den stiftende generalforsamling.
Der var ingen medlemspligt i foreningen.
60% ud af de ca. 100 parcelhuse i Lindvedparken har i gennemsnit været medlem af foreningen.
61 medlemmer har i årenes løb deltaget i bestyrelsesarbejde i større- eller mindre udstrækning.
1970
Grundejerforeningen arbejder sideløbende med TV -antenne forhold og vi tilslutter os efterfølgende hver især til Højby-Lindved antennelaug i de år.
Stor mediedækning i forbindelse med midlertidig indkvartering af kvindelige jugoslaviske gæstearbejdere. Konflikten løses i mindelighed.
1973-75
De private fællesveje bliver overdraget til kommunen der dermed overtager forpligtelsen til vedligeholdelsen og renovering af veje og kloakker i Lindvedparken.
Grundlaget og formålet med grundejerforeningen bliver dermed fundamentalt ændret.
Og problemstillingen med et frivilligt medlemskab i forhold til de økonomiske forpligtelser, der kunne opstå, er fremadrettet mere håndterligt.
1976
Cykelsti fra Højby og frem til Hestehavevej etableres på den nordlige side af Svendborgvej.
Der afholdes Sct. Hans og fastelavnsfester, midsommer- og juletræsfester – ja sågar høstfester i en årrække.
1979 – 84
Vores varmeforsyningskilde, der var et gastankanlæg som via rørledninger forsynede ejendommene med gas til opvarmning, skulle udskiftes p.gr.a. utætheder i ledningsnettet.
En lang sej kamp på to fronter, dels med forsyningsselskabet Esso Gas og dels med et ønske om at få fjernvarmen til Lindved, starter med grundejerforeningen i frontlinjen.
Et opslidende forløb med forhandlinger om fjernvarmen, med modstand fra politikerne og energistyrelsen.
Problemer med Dansk Esso, lige fra afbrydelse af gasforsyning og udskiftning af ledningsnet til installation af gasflasker og erstatningssag for at komme ud af aftalen med Esso Gas.
Herefter lykkedes det grundejerforeningen at få etableret fjernvarme i Lindved i 1985.
1985
Motorvejen syd om Odense blev åbnet i 1985 og medførte en del forringelser med støj og gennembrydning og afskæring af grønne og rekreative områder. Også skolevejen til Hjallese skabte problemer ved den nye motorvejsbro uden lyskryds og belysning.
1992
Trods stor opbakning fra medlemmerne med næsten 100% medlemskab i perioden efter fjernvarmen, var grundejerforeningen tæt på at blive opløst, da det ikke lykkedes vælge en bestyrelse. Det lykkedes heldigvis efter indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling at opretholde foreningen.
1994
Grundejerforeningen protesterer forgæves mod etablering af en asfaltfabrik på Energivej.
1995
Grundejerforeningen protesterer mod lastvognscentre på Svendborgvej ved motorvejen og trafikforholdene, ikke mindst for cyklister. Grundejerforeningen frygter for højresvingende lastbiltrafik ved Krumtappen og får på dette grundlag gennemført en sikret afvikling af cykel/lastbiltrafikken i krydset.
1996
Trailerordning for medlemmerne etableres.
1998
Lindved Vandværk har udskiftet ledningsnettet og i samme forbindelse nedtages de luftbårne elkabler og erstattes med jordkabler og ny vejbelysning.
2000
Foranlediget af grundejerforeningen ændres skoledistriktet fra Hjallese til Højby
2001-2004
Legeplads/opholdsareal retableres ved skoven og indvies med en sommerfest og der afholdes Sct. Hans fester med dans og musik på arealet i nogle år. Ellers er det meste af festivitas og arrangementer efterhånden droppet i foreningens regi.
Hjallesehallen og Højbyhal nr. 2 bliver bygget efter en stor indsats fra forskellige aktivitets- og interessegrupper, herunder grundejerforeningen.
2006
Sognedistriktet ændres således at vi flyttes fra Stenløse Sogn til Højby Sogn.
Efter at både vores skole- og sognedistrikt er flyttet til Højby skriver bestyrelsen et indlæg i Højby Nyt om vores fremtidige nærmere tilknytning til Højby.
2011- 2016
Det gamle rampeanlæg ved Svendborgvej og motorvejen skulle nedlægges og et nyt rampeanlæg og stisystem skulle anlægges ved motorvejen nord for Lindvedparken i forbindelse med motorvejens udvidelse til 3-spor og Munkebjergvejs forlængelse og etablering af nyt OUH.
Et utal af møder, herunder borgermøder, skrivelser til politikerne, kommune og vejdirektoratet og med et udtalt ønske fra grundejerforeningens side om at droppe det primære forslag om et S-anlæg. Et anlæg som ville betyde en firesporet vej lige igennem skoven og boldbanen. Heldigvis tog myndighederne i sidste ende hensyn til grundejerforeningens ønsker og etablerede det nuværende trompetanlæg og adgangsvej til motorvejen. Rampeanlægget stod færdig i 2016.
I disse år nedlægges den uheldige rundkørsel ved Energivej og erstattes med et lyskrydsanlæg. Der etableres lyskryds ved motorvejsbroen og der etableres lyskrydsanlæg ud for Lindvedparken. Længe fremførte ønsker fra grundejerforeningen. Det sidste også foranlediget af et ønske fra Rudolf Steiner Skolen.
2012
Der etableres to store dagligvarebutikker Netto og Rema 1000 i vores område.
Tidligere var nærområdet kun betjent med en lille selvbetjeningsbutik ”Finn’s Selvbetjening” og en endnu mindre købmandsbutik ”Fru Tit” på Svendborgvej. I en årrække havde vi ikke en nærbutik.
Så et stort plus for området.
2017
Energivej forlænges til Volderslevvej, hvilket også har været et længe påpeget behov og ønske fra grundejerforeningen.
2018
Staten bevilliger penge til delvis finansiering af cykelstier i Odense og Lindved får efter henvendelse etableret en asfalteret oplyst cykelsti gennem Lindvedparken til stibroen over motorvejen med forbindelse til det rekreative område ved Glisholm Sø og Hollufgård.
Samtidig frigives midler til gennemførsel af et cykelstiforløb på den resterende del af den nordlige side af Svendborgvejen.
Som en af byens ældste grundejerforeninger kan grundejerforeningen fejre sit 50 års jubilæum.
2020
Kommunen renoverer i henhold til vedligeholdelsespligten de interne veje i Lindvedparken og lægger ny asfalt.
2021
Vi er gået sammen med andre støjgrupper i Odense m.h.p. af få etableret nogle støjdæmpende foranstaltninger for at nedsætte støjpåvirkningen for beboerne langs med motorvejen rundt om Odense.
Dette arbejde er i fuld gang og efter adskillige møder, herunder møder med borgmester og rådmænd, borgermøde og foretræde for transportudvalget på Christiansborg, er vi ved komme i mål med en samlet henvendelse med oplæg til Transportudvalget.
Der er blevet etableret en hjertestarter i Lindvedparken på privat initiativ.
2023-2024
Legeplads og boldbane planlægges og etableres i Lindvedparken